ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2014 14:39:58 - adamickova

co jste zatím dokázali?

Jakou šanci dáváte schválení vašeho návrhu zákon o obecním referendu? Zatím se vám toho moc podařit neprosadilo. Nemyslíte, že je to tím, že jste tak odmítali jít do vlády? Čekala jsem, že tak budete nějakou spojnicí mezi vládou a opozicí, ale to nejste. Takže jak chcete se 14 poslanci něco prosadit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.08.2014 18:09:33 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den, děkuji za dotaz. Návrh zákona o obecném referendu tak, jak jej navrhuje Hnutí úsvit patrně projít při tomto složení sněmovny nemůže. Ostatní strany nemají zájem na tom aby občané dostali do rukou více moci než mají nyní. Je li důvod arogance moci či jen neschopnost si připustit, že by veřejnost mohla mít na určité problémy svůj názor nebudu spekulovat.Do sněmovny určitě půjde návrh zákona o referendu od současné vlády, ale mohu Vás ujistit, že nebude splňovat parametry opravdu obecného zákona. Bude to takový ten kočkopes aby se vlk nažral a koza zůstala celá. O tom kdo je zde ten vlk a kdo koza asi netřeba příliš polemizovat.
Naše pozice není dána jen tím kdo jsme, ale také tím, jak nás chtějí či nechtějí ti ostatní akceptovat a bohužel o to staré struktury příliš nechtějí. Nevadí, musíme se naučit pohybovat v tomto prostředí jinak než jak bylo doposud zvykem. Myslím, že záznamy našich hlasování jasně ukazují, že jsme schopni souhlasit i s vládou i s opozicí, pokud se z našeho pohledu jedná o dobrou věco pro tento stát a jeho občany. Plníme přesně to co jsme řikali před volbami a samozřejmě budeme se sebou spokojenější když se nám podaří ve vyjednáváních uspět a dotáhnout naše témata o úroveň výše.
držte nám nadále pěsti a věnujte nám Vaši přízeň, společně to jistě dokážeme, chce to možná čas, chce to možná tvrdší práci, ale toho se rozhodně nebojíme.
s úctou 
Petr adam