Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2014 20:49:54 - kmotrxxx

Reparace po třetí.

Dobrý den pane Prezidente.
Píši vám již po třetí, na předchozí dotaz jste nikdy nereagoval. Proč žádný z politiků včetně vás se vyhýbají otevření jednání ohledně nároků na odškodnění Německem, (válečné reparace). Argumentace vymlouvající se na česko-německé deklarace z roku 1997 je nesmyslná a právně zcela nepodložená. Proč tedy ne požaduje ČR právoplatné nároky a přitom vyplácí nejasné nároky církvím? Když vezmu dluh Německa cca 360 miliard Kč v hodnotě z roku 1938, to je dnes minimálně 30 třicetinásobek, dluží nám tedy bez úroků 10800 miliard Kč dnešní měny. To vyrovná státní dluh a dokonce kompletně narovná ekonomiku států. Uděláte vy jako Prezident v tomto směru něco pro náš stát nebo jste stejná loutka Německa jako většina našich politiků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2014 8:50:46 - Ing. Miloš Zeman
Rozhodně se nepokládám za loutku Německa a dal jsem to najevo mimo jiné i v prezidentské kampani, kde mě většina německého tisku označovala za antiněmeckého. Na druhé straně o reparace mohly žádat poválečné československé vlády a ony to také učinily, ale jejich nároky nebyly uznány mezinárodním společenstvím. Kdybychom nyní o tyto reparace požádali se sedmdesátiletým zpožděním, neměli bychom bohužel naději na úspěch a dokonce bychom vypadali poněkud směšně.