PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2014 8:07:06 - krak

role levice

Dobrý den,
není na čase, aby levice přehodnotila konsensuální postoj s politikou Bruselu a USA vůči Rusku a nezačala vystupovat kriticky? Kdy se probudí KSČM z hluboké letargie? Děkuji za Váš názor.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2014 13:23:12 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Rozumím Vašemu dotazu a děkuji za něj. Problém, se kterým se my, poslanci z České republiky (a nejen z ní) setkáváme, je fakt, že poslanci ze zemí bývalé patnáctky nevědí téměř nic o Východní Evropě. Neznají ani ekonomické, ani politické, dokonce ani kulturní reálie, jsou jim lhostejné a nezajímají se o ně. Jako názorný případ nebetyčné ignorance uvedu, co se stalo na kazašském národním dnu v EP: jedna francouzská poslankyně se mne ptala, jak mluví kazašský ministr energetiky. Odpověděl jsem jí, že mluví rusky, a to ruštinou opravdu skvělou. On nemluví kazašsky? Ne. A jaký je rozdíl? Ruština je jazyk východoslovanský a kazaština patří do skupiny tureckých jazyků. Francouzka to vyslechla a řekl: Vždyť ono je to vlastně všechno jedno! Vypadá to anekdoticky, ale není. Bez korektních a včasných informací nemůžete totiž dělat správnou politiku. Za celá ta léta jsem se snažil mezi poslanci patnáctky o osvětu a je mi jasné, že v novém období budu začínat opět od nuly, a to bohužel i mezi levicovými kolegy. 
Kdy se probudí KSČM z hluboké letargie? Ano, je v hluboké letargii, ale ten dotaz patří vedení KSČM, které sídlí ve čtvrtém patře budovy Politických vězňů 9, Praha 1. Já se snažím pracovat jak nejlépe umím, píšu studie a knihy. Vlivu svého pracovního nasazení hodně věřím.