Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2014 20:18:43 - Jity

Cizí vojska na území ČR

Paní poslankyně.Narodila jste se několik let po vstupu spojeneckých vojsk Varšavbské smlouvy na naše území, takže jste tuto situaci nezažila ani jako dítě. To co jste pronesla, ať už jako názor svůj či jiného kolegy, Vás řadí na lavici zrádců národa. Jak se cítíte v nové roli? Byla jste při smyslech nebo jste se nechala ovlivnit nějakým zaprodaným panákem? Vojáci Varšavské smlouvy (Rusové, Poláci, Ukrajinci atd. ) vstoupili na naše uzemí taky na pozvání a jak to dopadlo? To víme snad všichni kromě Vás.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2014 11:24:14 - Mgr. Jana Černochová

Vážená paní,

příliš nerozumím, na co narážíte, tak to zkusím odhadnout. Asi máte na mysli můj souhlas s případným rozmístěním spojeneckých sil na našem území. Za prvé je zcela nesmyslné srovnávat vpád sovětských a dalších vojsk na naše území v roce 1968 a jejich vměšování do vnitřní politiky naší země. Za druhé, bez spojenců nebudeme schopni v případě potřeby sami ubránit své území. Pokud bychom se rozhodli pro samostatné zajištění naší obrany, museli bychom vynakládat na armádu násobně více, než vydáváme doposud. Zaručuji Vám, že i kdyby zde kvůli vyšší bezpečnosti naší země byli rozmístěni spojenečtí vojáci, že na rozdíl o ruských v minulosti by se žádný z nich nevměšoval do naší vnitřní politiky. A konečně, i kdyby zde byli zahraniční vojáci rozmístěni, rozhodně by šlo o poměrně nízké počty. Každopádně zatím po nás nic takového nikdo nežádá, ale největší chybou je dopředu tuto možnost vylučovat, jak to učinili jiní.

S pozdravem

Jana Černochová