ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2014 20:18:51 - Renata

Vážený pane

Nechtěli by si poslankyně a poslanci laskavě uvědomit, že jsou tam voleni námi, občany a jsou i když si to už dlouhou dobu ani nepřipouští, NAŠIMI ZAMĚSTNANCI, proto by referendum řešilo spoustu záležitostí, které za nás rozhodují, bez nás - bylo by dobře celé vládě připomenout, že tu není monarchie, ale tzv. demokracie. Proto by měl jeden každý občan této země mít právo rozhodovací. Vždyť vůle lidu by měla být respektována - máme dvoukomorou vládu, která vládne zemi jen o něco větší než slušné golfové hřiště, nechtěla by zešíhlit především sebe a potom managment, který přerůstá v každé firmě a dalo by se pokračovat dál.... Děkuji za odpověď
Renata Hašková
OZPPraha

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.08.2014 18:19:03 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz. Souhlasím s Vámi, nemohu přece polemizovat proti základnímu kameni našeho programu a tím je obecné referendum. Víte často, i přes to že to bylo mnohokráte vysvětleno se setkávám s protiargumenty typu, že přece nejde hlasovat o každé prkotině a podobně. Je to nesmysl. Hlasování nemají vyvolávat politici, ti se automaticky nechtějí zbavit svojí moci na kteoru jsou mnozí velmi pyšní. Ne, takové hlasování mají vyvolat sami občané, pokud je nějaká problematika opravdu pálí. Pokud říkáme, že k vyvolání hlasování je třeba 150 000 podpisů, tak se nemůže jednat o prkotinu, pokud se najde tolik lidí, kteří si přejí o věci hlasovat.
Současně je ale třeba dodat, že se nejedná o boj těch zlých politiků proti všem hodným občanům. Obávám se, že takový obrázek se přede mnou zobrazuje při sledování zpráv, ale tak to není. Ne ve všech případech.
Věřím, že sněmovna najde shodu alespoň na silně okleštěný návrh zákona o referendu z vládní dílny, ale to nebude ta pravá alternativa, bude to takové že se vlk nažere a koza zůstane celá. Vláda se automaticky nechce zbavit možnosti o něčem jasně rozhodnout, já se ale domnívám, že určitý institut Damoklova meče, ještě žádnému vedoucímu představiteli neublížil. Je třeba aby si politik uvědomoval  fakt, že je sice do své role zvolen občany, ale že je jim také plně odpovědný.
O zeštíhlování by se dalo napsat mnohé, ale kde není vůle, tam není ani cesta. V našem případě ale zaujímáme filosofii opačnou, u nás vůle je, snad je i cesta... jen těch překážek na ní nám stále leží mnoho. ale to neznamená, že se vzdáme. to rozhodně ne.
s úctou
Petr Adam