Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2014 20:27:43 - Nikolas

okupace Československa....

Děkuji za článek - Okupaci tehdejšího Československa je nutno stále připomínat. Černochová zde dnes řekla, že u nás potřebujeme vojska NATO. Co vy na to? Sám jste zmínil, že zde s cizí armádou nemáme dobré zkušenosti. A ještě by mě v souvislosti s vaším příspěvkem zajímalo, zda je podle vás pro výklad této historie k něčemu ÚSTR?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.08.2014 20:58:43 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy.Předně vojska NATO nanášen území máme již nedostali 15 let,kdy jsme se stali součástí Aliance.Nesouhlasím s kolegyni,protože zahraniční vojska na našem území nic neřeší.To, co potřebujeme je personální a finanční stabilita české armády.Schází nám přes 5000 vojáků a někteří politici vymýšlí blbosti.Tu zavedení povinné vojenské služby, tu umístění amerických vojáků...Tyto návrhy jdou mimo mísu,je třeba řešit a to okamžitě problémy resortu.Co se týká ÚSTR ten by měl fungovat jako odborná instituce,ale ne jako ideologicky bič.Mimochodem, počet mrtvých v roce 1968 jsem čerpal z práce tohoto ústavu.Mělo by platit,že výklad historických události by měli dělat historici ale politici.Ti by měli plnit svoji každodenní úlohu dnes a spíše by se měli z historie poučit.Hlavně při svém rozhodování a při tvorbě legislativy.ÚSTR může vyplnit ta místa naší historie,kterých se naše společnost nějak vyhýbá.Ale opravdu spíše záleží na kvalitě zaměstnanců než na tom,kdo tento ústav řídí.