Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2014 9:22:59 - Jity

Kdo rozkradl tuto zemi?

Pane poslanče, nenarodil jste se včera, takže víte, že tuto zemi nerozkradli komunisté, ale ODS v čele s V.Klausem díky zákonům, které poslanci ODS spolu s lidovci a jinými stranami jako ODA, Zelení ap.schválili. Největší zlodějna ovšem byly církevní restituace a na tom jste se podílel vy i celá TOPka. Jednou se vám to vrátí! Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Odcházet z tohoto světa budete jednou se špatným svědomím. Okradli jste obyčejné občany této země. A to se nezapomíná. Víte vůbrc jak těžko se žije lidem mimo Praha a Středočeský kraj? Nevíte nic. Jste zahleděni jenom do sebe a na obyčejných lidech z Čech a MOravy Vám nezáleží.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2014 9:43:47 - Ing. František Laudát
Ačkoli Vám to nepřeju, nikdo neví, jak dopadne. Možná vezmete zavděk církevním hospicem. Jestli Vám připadá, že ukradený majetek se nemá vracet, to je mi Vás líto. Nevím, jak byste se tvářila, kdyby teď někdo přišel a vzal  Vám Váš majetek, na který jste celý život dřela? Církevní majetek tomuto státu nepatřil. O životě lidí toho možná vím více, než Vy. Pocházím z hodně chudé rodiny. O to se zasloužili soudruzi. Kdyby se naše země vyhnula všelijakým převratům a zlodějinám, mohli jsme se mít výrazně dnes líp, než je realita. Před 2. světovou válkou  jsme byli osmí na světě a okolní země nám tehdejší ekonomiku jen záviděli. První  ekonomickou ránu nám dali Němci, ale podstatně horší komunisti. Svět na nás nečeká, proto jsme se z toho marastu pořád ještě nedostali. Nebýt roku 89, tak jsme dnes na úrovni postsovětských republik. Doporučuji návštěvu například Moldávie. Mně z té bídy tekly slzy. Pokud se týká Klause, Vaše výhoda je, že posuzujete, co se stalo, nikoli to, co se mohlo stát. Komunismus nikdo neporazil, sesypal se svým logickým úpadkem. Neschopností vyrobit třeba i jen toaletní papír a dovézt banány. Po tomhle světě toužíte? Samozřejmě, dost lidí si v průběhu transformace nakradlo, leckdo oprávněný byl naopak o svůj majetek okraden. To je odpudivé a nevím, jestli jim ve výsledku jejich zlodějiny přinesly štěstí. Znám lidi bohaté, ale nešťastné a naopak. Můžete hádat, která kasta lidí si při privatizaci nakradla nejvíce? Ti, co u toho byli, znali státní podniky, měli obchodní kontakty atd. Byli to nestraníci? K Vaší 1. větě – zásadní nesouhlas. Někteří soudruzi dokonce dvakrát. A dnes se derou k moci. Dodal bych závěrem.