Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2014 11:03:38 - majaH.

poslanecká sněmovna

Vy jste předsedou poslaneckého klubu ČSSD, že? Zajímalo by mě, co si případně myslíte o návrhu Komárka, který chce pro všechny poslance stejný časový limit na řečnění? A jaké další změny eventuálně podporujete? Mája

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2014 16:09:45 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den, musím Vás zklamat, ale předsedou PK ČSSD opravdu nejsem. Jsem jeden z řady místopředsedů, který má na starosti interpelace a obranu. Pan Komárek je opět mimo mísu. V demokracii nelze omezovat řečnění, vždyť již T.G.Masaryk říkal, že parlament je žvanírna. Pro lidi možná problém, ale kde jinde se mají v demokracii střetávat poltiické programy, rozličné názory či myšlenky. Takže tohle opravdu nepodporuji, a to již proto, že současný jednací řád umožňuje předsedajícímu odejmout slovo, pokud nemluví k věci. Já vidím dva základní problémy. Tím prvním je možnost na začátku každého jednacího dne načítat změny v programu. Za prvé to zdržuje a za druhé to dělá obrovskou paskudu pro přípravu vystoupení atd. Tím druhým problémem jsou přednostní hlasy. nejdeš tak ani o tuto možnost, jako o zneužívání této možnosti v průběhu jednacího dne. Zejména opozice využívá tohoto instrumentu nad rámec normality. Takže pokud bych něco chtěl změnit, tak bych časově omezil přednostní vystoupení a zrušil bych možnost změn programu kromě například prvního jednacího dne v týdnu. A možná, že bych zkrátil lhůtu na přestávky pro jednání poslaneckých klubů na jednu hodinu denně. Podle mých zkušeností by to bohatě mělo stačit a omezily by se tím zbytečně vedené obstrukce.