Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2014 9:42:08 - Dubský

praxe

Plánujte nějaké zvýhodnění pro zaměstnavatele, kteří zaměstnají studenty bez praxe a co třeba ty, kteří během studia praxi umožní. I to je dnes obtížné a jak pak máte najít práci? A nebo co slevy pro absolventy třeba rok na daních? Dubský, student VŠE

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2014 17:06:37 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážený pane Dubský,
už v minulém volebním období (podrobnosti naleznete pod sněmovním tiskem č. 951 v VI. volebním období) se Sněmovna snažila zvětšit výhody spolupráce podniků a středního i vysokého školství, právě prostřednictvím nejrůznějších daňových úlev, jak pro případ nabídek studentských praxí a stáží, tak například i prodeje strojů školám. Bohužel byla Sněmovna rozpuštěna a návrh, byť projednán již na výborech, tak svou legislativní pouť skončil. Ani v tomto případě se ale neuvažovalo o slevách na dani z příjmů FO pro absolventy VŠ, v případě živnostníků či podnikatelů by taková změna byla neúčinná, v případě zaměstnanců by musela jít ruku v ruce se slevou na odvodech i pro účely sociálního či zdravotního pojištění, a to včetně odvodů zaměstnavatele. Takovou změnu ale nepovažuji za správnou ani spravedlivou.
Srdečně zdraví
Anna Putnová