Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2014 10:57:49 - NO

Vláda jdoucí proti vůli národa je diktatura, nikoli demokracie. nebo se mýlím?

Církvi byly zabaveny majetky a ty se staly tzv.socialistickým majetkem, majetkem všech občanů. Tento majetek si v kuponové privatizaci rozebraly nomenklatury, okradly zbytek národa o jejich podíl na tom společném majetku a těmto okradeným je nyní předkládán účet k zaplacení. to je náprava křivd? Ne, to je špinavost a vy ji hájíte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2014 10:25:36 - Ing. František Laudát
Vláda, jdoucí proti elementární slušnosti je diktaturou. Hitlera ve 30.letech podporovala většina národa, přesto to byla odporná diktatura. Komunisty po roce 45 volila také velká část společnosti, ale také to byla následně diktatura. Demokracie musí – chránit majetky, které jsou férově nabyté, nesmí omezovat lidi při volbě povolání, nesmějí zakazovat a manipulovat svobodné volby atd. To některá vláda po roce 89 dělala? To snad ne. Všechny země Evropy kromě ČR mají už dlouho napravené a vyrovnané vztahy s církvemi. Jsou to snad diktatury?  Co se týká zlodějin nomenklatur – v tom se shodneme. Ale stejně si nejsem jistý, že všem ten nahamtaný majetek přinesl štěstí.                                                                                                                                                                                                                                                                           Laudát