Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2014 11:54:43 - Emili

domácí porody

Jak se jako žena a lékařka stavíte k domácím porodům? Nebyl by podle vás nejlepší kompromis umožnit více zapojit porodní asistentky do porodu v nemocnici? Sama zatím dítě nemám, ale plánujeme a tak mě to zajímá. Chtěla bych asistentku, ale doma rodit nechci. Mohu si ji třeba vzít k porodu? Emili

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2014 16:21:56 - Mgr. Jana Pastuchová

Domácí porody jako zdravotnický záchranář odmítám. Pokud dojde ke komplikacím, rozhodují vteřiny, a proto je důležité mít potřebné zdravotnické zázemí a specialisty na dosah. Od ledna 2014 mohou maminky, které si tak zvolí, rodit v nemocnici pouze za přítomnosti porodní asistentky, lékař je přivolán až v případě komplikací. To považuji za přijatelný kompromis. Porodní asistentka musí být v nemocnici zaměstnaná. Porodnice dnes nabízejí různé služby, a proto je dobré vše si zjistit a vybrat si takovou, kde Vám nabízené služby budou nejvíce vyhovovat.

Jana Pastuchová