Bc. Lukáš Herold

  • ODS
  • Praha 5
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2014 14:20:25 - petrforbersky@seznam.cz

starosta

Vy si děláte ambici na starostu? A vzhledem k tomu, že Praha 5 teď žádného nemá, skutečně si myslíte, že to hlavní, co bude třeba řešit jsou školy a volnočasové aktivity pro děti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2014 13:57:00 - Bc. Lukáš Herold
 Vážený pane, hlavním problémem současné radnice Prahy 5 je, že zhruba  jednu třetinu svého rozpočtu dorovnává z privatizace. Privatizace bytového fondu v Praze 5 je však u konce, za chvíli nebude co prodávat a tedy ani z čeho dotovat rozpočet. Proto, pokud po volbách nedojde k naprosto radikálním úsporám ve výdajové stránce rozpočtu městské části velmi brzy přijde na na mizinu. To je také úkol číslo jedna pro každého zodpovědného starostu v nadcházejícím období. ODS je připravena jít do případné koalice jen s těmi partnery, kteří toto budou ctít. Jinak zůstaneme dál v opozici. V tomto volebním období se nám z opozičních lavic podařilo prosadit alespoň to, že sto milionů korun z privatizace jde každý rok do rezervního fondu. Dalším velkým úkolem je stabilizovat úřad městské části. Díky mnoha změnám na radnici v uplynulém období a dosazování kamarádů a kamarádíčků na radnici je úřad z velké části paralyzován. Dle mého názoru funkční úřad a stabilizované finance jsou základem, díky kterému je pak MČ schopna řešit jednotlivé palčivé úkoly. Počínaje čistotou na chodnících a byty zvláštního určení konče. Pokud máte zájem, prosím, přečtěte si volební program ODS Praha 5 na stránkách www.odspraha5.cz
S pozdravem
Lukáš Herold kandidát ODS na starostu MČ Praha 5