Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2011 8:37:01 - Albrecht

Zejména zamezení kupování voličských hlasů

Paní hejtmanko, jste známa svouji snahou o nápravu volebního zákona, není chyba v celém současném systému poměrného volebního zastoupení? Koalice si dělá, co chce a opozice, byť i s rozumnými návrhy prostě nemá šanci uspět, protože ji nikdo neposlouchá.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.06.2011 8:06:49 - Jana Vaňhová
Moje iniciativa ke změně volebního zákona směřuje zejména k zamezení kupování voličských hlasů, nebo přihlašování většího počtu osob v obci těsně před konáním voleb. Ostatně 26 podaných návrhů na neplatnost voleb do zastupitelstev měst a obcí v Ústeckém kraji jen dokládá, že je nutné situaci řešit a stanovit nová pravidla. Současná situace v Krupce je dle mého názoru výsměch voličům.
   Osobně jsem přesvědčena, že jakékoliv změny legislativy v oblasti voleb musí zachovávat principy demokracie. Poměrný volební systém vlastně kopíruje rozložení preferencí ve společnosti v období konání voleb. Dnes a denně jsme svědky jeho nedostatků v podobě neakceschopné vlády České republiky, která postrádá vůdčího kormidelníka, který by byl schopen směřovat naší zemi z krize. Laxnost a úřednický styl současného premiéra poškozují Českou republiku a zejména její občany. Namísto toho, aby se věnoval zavádění sociálně přijatelných reforem a pomohl naší ekonomice z krize, zaměřil se na pouze na zvyšování daní, škrty v rozpočtech a řešení koaličních krizí. Problém tedy není ve volebním systému, ale v neschopnosti vlády, která je příliš zaměřená na sebe a řešení svých problémů, namísto toho, aby si vyslechla názor opozice.