Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2014 20:59:49 - Wahrheit

Co děláte pro lidi? Jaké oblasti života?

Dotaz v titulku. Děkuji a hezký večer.

L.D.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.09.2014 11:41:20 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Dobrý den,

oblasti, kterým se ve své poslanecké práci věnuji,  jsou zaměřeny, jak jistě víte, na sociální politiku. Pracuji ve Výboru pro sociální politiku a jsem také předsedkyní  Stálé komise pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny. Prioritní otázkou pro mě jsou ale podmínky pro rodinu v ČR, děti, senioři a ženy.  Velmi aktivně bojuji za zákon o dětské skupině, jsem členkou důchodové komise, zajímá mě protidrogová tématika v okolí škol, násilí na ženách dětech i seniorech. Dále se snažím nasměrovat správným směrem zákon o sociálním bydlení. Ale to je jen střípek veškeré mé práce. A ke všemu tomu využívám svou práci v Kontrolním výboru, kde mám možnost nahlédnout do závěrů NKÚ, které souvisí s těmito okruhy. Je problémem mnoha lidem vysvětlit, co obnáší poslanecký mandát, pokud ho chcete vykonávat dobře. A vykonávat dobře neznamená, ač si to spousta lidí myslí, řešit za každého občana konkrétně  jeho osobní problémy.  Poslanec se má podílet na vytváření funkční legislativy, která nemá okamžitý dopad, ale bývá vidět až za určitý čas. A samozřejmě, beze vší pochybnosti,  k tomu musíte znát názory občanů, protože jde přece o dopad těchto právních úkonů na obyvatele země. Takže musíte být neustále v pohotovosti, poslouchat, vnímat, účastnit se, učit se….. Další věcí je, že politika je věcí kompromisu a můžete mít sebelepší vizi a plán jak toho či onoho dosáhnout, ale pokud v demokratickém systému mají všechny strany stejná práva promluvit do konečných podob zákonů, tak se ve finále může stát, že z původního návrhu je něco, co jste opravdu nechtěli.

Takže se snažím podílet se na vytváření takových zákonů a pravidel ve sféře sociální politiky, která by do budoucna mohla být pro naše občany příznivá a za které se nebudu muset stydět.

Radka Maxová