Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.08.2014 10:12:32 - adamickova

Rusko má na Ukrajině své vojáky

Jako člen výboru pro obranu, co vy na to a co budete podle vás dál? Děkuji za upřímnou odpověď PS: Škoda, že stranu vedou takový....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2014 18:14:21 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den,
od počátku jsem byl přesvědčen a měl jsem své informace o tom, že celá aktivita je organizována a personálně a hlavně technicky a logisticky podporována ze strany RF. Dle mého názoru se situace hrotí tím, jak ukrajinská armáda je úspěšná. Je zajímavé, že když téměř dobyla Doněck, tak najednou separatisti otevírají jižní frontu. Dle mého názoru jde prezidentu Putinovi a ruské straně o dvě věci. Za prvé, po anexi Krymu je nutno, aby ruská armáda obsadila i přístupové cesty k této destinaci. Proto to otevření jižní fronty a úsilí o zabrání koridoru u moře. Za druhé, RF vždy tvrdila, že nechce NATO na svých hranicích a že chce nárazníkové pásmo. Tady vidím snahu RF, aby východní část Ukrajina získala buď samostatnost či alespoň v rámci federalizace Ukrajiny záruky o nevstoupení Ukrajiny do NATO a EU.O tom hovoří i slova prezidenta Putina, který jasně deklaruje, že bez dohody se separatisty nebude na Ukrajině klid. Tím jasně říká dvě věci. A to, že RF se zapojila do občanské války a také to, že vlastně řídí (politicky i vojensky) separatisty na východě Ukrajiny. Takže já spíše očekávám zhoršení vztahů mezi EU, USA a RF. Dnes již Ukrajina oznámila, že hodlá požádat o vstup do NATO. Příhlednu-li k tomu, že Ukrajina neplní a dlouho nebude plnit podmínky k přijetí do Aliance, pak také není možno rozdělený stát přijímat. Potvrzují to zkušenosti s Gruzií. Nicméně věřím, že z tohoto konfliktu nevznikne nějaký velký evropský bezpečnostní problém. Harašení zbraněmi nikdy v minulosti nepřineslo nic dobrého.