Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2014 11:03:07 - Milová

malá valorizace=špatné hospodaření s veřejnými penězi

Dobrý den,ještě k valorizaci důchodů.Je pravda,že ve státním rozpočtu nejsou jen důchodci ale rozdíl je velký.Mají odpracováno nejvíce let,přibývají nemoce a před sebou nejméně času.I pan prezident navrhl valorizaci stejnou částkou,bohužel nikoho z poslanců to nezajímá i pro ně jednou přeci bude výhodnější procent.valorizace a o lidi asi nejde.Valorizace = zdražování ale podle myšlení politiků se to těch s nízkými důchody asi netýká.Mimořádná valorizace v létě za letošní rok, už zmizela v propadlišti dějin - ano sliby - chyby.O dorovnání předčasných důchodů jako tomu bylo dříve, se také neuvažuje ale sáhnout na výsluhy těm co seděli v kanceláři si netroufne nikdo.NKU se může přetrhnout v odkrývání špatného hospodaření všech co hospodaří s veřejnými penězi(miliony,miliardy lítaj doslova oknem) a tam je potřeba vidět proč někde chybí peníze. Časově neomezené dávky život.minima, lidi taky nenutí řešit život.situaci což je výsměchem pro ty kteří jim na to jdou každý den do práce vydělat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2014 20:15:18 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Dobrý den paní Milová,

již jednou jsem se Vám snažila zodpovědět, že to není tak jednoduché. Vy víte, protože celé dění evidentně sledujete, že důchodová komise má valorizaci důchodů za svoji prioritu. Snažila jsem se Vám ve své první odpovědi vysvětlit, že se pohybuji mezi dvěma názory a i když máte pocit, že „všichni okolo Vás“ by si přáli valorizaci stejnou částkou věřte, že je mnoho i těch, kteří si přejí procentuální vyrovnání. Snažíme se najít způsob, který co nejefektivněji setře hrany mezi těmito dvěma názory. V současné době se provádějí analýzy dopadu valorizace stejnou částkou i procentuální na obyvatele ČR. A není také jednoduché, když už se dostaneme k výsledku, tento výsledek prosadit v Poslanecké sněmovně a v Senátu. V brzké době bych ráda nechala projít v Parlamentních listech anketu, kde se lidé budou moci vyjádřit k tomu, zda si přeji valorizaci důchodu procentuální či stejnou částkou. Budete tak moci, spolu se mnou a dalšími kolegy, sledovat, jak lidé hlasují. Pro mě budou tyto výsledky dalším cenným zdrojem.

Mějte se hezky,

Radka Maxová