Ing. Bc. Ivan Noveský

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2014 12:45:24 - mlkrr

Proč nejsou další projekty?

Pane Noveský, proč neděláte s firmou Cofet další projekty, když píšete, že projekt DDŠ byl tak úspěšný?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2014 14:25:22 - Ing. Bc. Ivan Noveský
 Vážená (-ý),

Pilotní projekt MPSV ČR realizovaný jako Dost dobrá šance od listopadu 2007 do srpna 2008 byl ekonomicky příliš úspěšný, tj. za 146 milionů Kč fakturace přinesl státnímu rozpočtu "čistý zisk"  499 milionů Kč ve formě úspor mandatorních výdajů. I následná nařízená, v projektu neplánovaná, jmenovitá kontrola všech účastníků projektu po 4 měsících po jeho ukončení ukázala, že zůstalo zaměstnáno 100 % účastníků. To způsobilo paniku v kruzích čerpajících dotace ESF horem dolem, ale bez ekonomické návratnosti a sám ministr nechal objednávat kampaň proti projektu. Proto se audit projektu a ekonomické výsledky dostaly do Bruselu až na podzim 2013, přestože pravidla EU přímo vyžadují, aby se úspěšné pilotní projekty opakovaly.

Společnost COFET, a.s. jsem řídil od října 2007 do března 2011, kdy jsem pochopil, že žádné další smysluplné projekty tehdejší vedení státu již nepřipustí a začal jsem se plně věnovat neziskovému sektoru, hlavně finanční gramotnosti (Soutěž Finanční gramotnost, kde soutěží více než 200 tisíc žáků základních a středních škol) a vytváření projektů na řešení nezaměstnanosti, na prevenci předlužení  a chudoby - např. kurzarbeit, Sociální mapa, atd., které jsem se marně snažil prosadit.

S pozdravem Ivan Noveský