Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.10.2014 18:04:46 - Bady

Konopí

Chcete se věnovat drogové problematice. Jaká konkrétní opatření byste chtěla v nejbližší době předložit? A pak z druhé stránky, co říkáte na toto? http://zpravy.idnes.cz/lecebne-konopi-recept-sukl-d0a-/domaci.aspx Podle mě se zas jen ukazuje, jak je tolik zákonodárců k ničemu, nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.10.2014 20:26:42 - Mgr. Jana Pastuchová

Milý Bady,

České republice chybí protidrogová koncepce, aneb levá ruka neví, co dělá pravá, peníze putují na různé projekty a programy a jejich výsledky se nekontrolují. Užívat drogy na veřejnosti není trestným činem ani přestupkem. Na druhou stranu si myslím, že bychom  měli pomáhat drogově závislým lidem, od drog je jen krůček k sociálním a existenčním potížím, k sociálnímu vyloučení, kriminalitě atd. To nikdo nechce, doplácí na to slušní lidé a státní kasa. Jako poslankyně mohu v těchto oblastech iniciovat legislativní změny, otevřít veřejnou debatu. Přiznávám, je to běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem, nejsem první a určitě ani poslední, kdo se o to snaží. Nechci ale být, jak píšete, zákonodárcem k ničemu, jen bych nerada, aby se tu pletly pojmy s dojmy, poslanci nejsou kouzelníci, není to tak, že si něco usmyslí a schválí. Mrkněte občas na web poslanecké sněmovny.

Co se týče článku, na který odkazujete, neřekla bych, že je to věc zákonodárců, ale SÚKLu. Problémy se softwarem v poslanecké sněmovně vyřešit bohužel neumíme. Důležité ale je, že už české zákony umožňují používat konopí k léčebným účelům, a věřím, že se už brzo dostane k těm, kteří ho potřebují k léčbě svých nemocí.

S úctou
JP