PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2014 10:04:16 - občanka ČR

Je normální při jednání v EP spát?

Čím ospravedlníte, že za nemalé peníze v práci spíte? Konečná sice tvrdí, že u knížete je to normální, ale proto ho nevolím. Děkuji za případnou odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.10.2014 15:47:23 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
 V práci nespím. V Evropském parlamentu jsem každý den od devíti ráno do devíti večer. Chodím na slyšení všech komisařů. Dotazy během slyšení jsem adresoval komisaři Šefčovičovi a komisaři Caňetemu, v případě Carlose Moedase jsem seděl v předsednictvu výboru (jsem místopředseda výboru pro průmysl, výzkum a energetiku). Na slyšení komisařky Jourové jsem být nemusel, a přece jsem tam byl celé ty tři hodiny. Zeptejte se většiny českých europoslanců, proč tam nepřišli. Na chvilku se mi zavřely oči, ale nespal jsem. Absolvoval jsem celou diskusi, a proto vím, že česká média lžou i v jejím případě. Jourová nebyla ostřelovaná kvůli Babišovi, jak tvrdí, byl to jeden jediný dotaz italské poslankyně. Jinak se přítomní ptali na ochranu spotřebitelů, práva žen, na domácí násilí, na občanská práva atd. Neoslnila, ale nebyla horší než Špidla. To jen na okraj. Pracuji ve výboru ITRE, AFET (mezinárodní vztahy), přibral jsem si i rozpočtový výbor, kam chodím, protože při redukci rozpočtu o 300 miliard eur je každé euro důležité. Jsem víceprezident Evropského energetického fóra. Momentálně jsem velmi přepracovaný, protože navíc každý víkend létám na Ukrajinu kvůli zajištění voleb, hrozí tam totiž volební fraška. A teď mi řekněte, která média tohle otiskla. Žádná. Jejich cílem je ukázat mě jako lenocha, který jezdí do Bruselu jenom spát. Pokud jste přemýšlivý člověk, musela vás už dávno napadnout otázka proč.