Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2014 12:09:53 - Radim K.

nezaměstnanost

Co podle vás u nás způsobuje rekordní nezaměstnanost obecně? A proč jsou nejohroženější skupinou krom lidí před důchodem právě absolventi? Je něco špatně? Líbí se mi vaše snahy, něco změnit, ale myslím, že je třeba začít od základů u sebe.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.10.2014 9:20:11 - Martina Dlabajová
 Dobrý den Radime,nezaměstnanost se pohybuje stále na vysokých číslech nejen v ČR ale v celé EU. Důvodem je, mimo jiné, také stále doznívající hospodářská krize. Tím, že je zvýšená celková nezaměstnanost, zvyšuje se také problém zaměstnávání mladých absolventů, kteří trpí nedostatkem praxe a zkušeností. Problematika, které se ve své práci v Evrospkém parlamentu věnuji, se týká také lepšího propojení vzdělávání, učebních oborů a poptávky na pracovním trhu.
Souhlasím s tím, že důležité je začít u sebe - proto se svým týmem pracuji na projektu motivačních stáží pro mladé. Cílem je změnit uvažovaní mladých lidí a ukázat, že důležitá je snaha aktivně ovlivňovat svou budoucnost.Děkuji za Váš dotaz a přeji hezký den.