ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2014 11:27:22 - Občan123

Polsko, Ukrajina a Litva mají společnou vojenskou jednotku

Dobrý den, pane senátore. Prosím o Váš názor na polskou zahraniční politiku vůči Rusku. Myslím si že je zbytečně konfrontační. Jediný vysledek je embargo na dovoz zemělských produktů, které se Polska citelě dotklo. Navíc je Polsko společne s námi členem NATO. Jejich zahraniční politika, například ustanovení společné vojenské jednotky s Ukrajinou a Litvou by nás mohla v budoucnu zavléci do konfrontace s Ruskou federací. To si žádný soudný člověk nepřeje. Už nyní vznikají národohospodářské škody celé Evropě vlivem nepromyšlenych sankcí o odpověďmi na ně ze strany Ruska.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.10.2014 12:44:23 - Jan Veleba
Tak ta vojenská jednotka je zatím na papíře, ale podle mne jde o nebezpečný precedens, který nemá oporu v chartě organizace NATO, která neumožňuje uzavírat vojenské pakty s nečlenskými státy NATO. Je to další příklad naprosto chybné a neprofesionální geopolitiky špiček EU. Pokud se týká polské politiky vůči Rusku, tak ta je zatížena historickými nedobrými historickými událostmi (například Katyně), které zřejmě nedovolují nastolit normální vztahy. To ale neznamená, že by polská politika vůči východnímu sousedovi měla být tak konfrontační, jako je v poslední době. Dám příklad - když mám agrární soustavu nastavenou tak, že potřebuji ročně vyvézt k sousedovi téměř milion tun jablek, tak nemohu vůči němu hrát roli jestřába. A to nemluvím o dalších produktech, jako jsou jahody, zelenina, vepřové maso a další. Pokud chcete můj podrobný názor na tyto záležitosti, pak si najděte moje vystoupení na demonstraci 28.9. t.r. na Václavském náměstí - www.stranaprav.cz