Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2011 11:37:59 - linda

Důkladná analýza v jednotlivých nemocnicích

Paní poslankyně, zrušená lůžka v nemocnicích prý žádné zásadní úspory nepřinesou, jaký na to máte názor?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2011 14:12:35 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
Zrušení nemocničních lůžek musí předcházet důkladná analýza v jednotlivých nemocnicích, jak byl dosavadní lůžkový fond využíván, a to se zřetelem k jednotlivým oborům, ke geografickým podmínkám, a to s přihlédnutím k tomu, zda je zachováno síťové atd. Pak je účelné provést restrukturalizaci lůžek, tj.někde zrušit, jinde posílit, a to v závislosti na výsledku analýzy. Pokud jen rušit, pak má význam rušit celou stanici, tj. zhruba 30 lůžek s následným uvolněním veškerého personálu z tohoto segmentu péče.
Určitou alternativou jsou tzv. sdílená lůžka, tj. například nemocné po očním zákroku observovat  v rámci chirurgického oddělení, neboť oční oddělení nemá lůžkový fond apod.Oční odnborník je doma v tzv. domácí příslužbě a je přivoláván v případě neočekávaných komplikací atp. Někdy je účelné zavádět tzv.sdruženou JIP. Lze konstatovat, že každá nemocnice má specifickou situaci, a proto je nutné vše pečlivě zvážit.
S pozdravem  Milada Emmerová