Ing. Bc. Ivan Noveský

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2014 22:29:10 - mlkrr

Volby

Pane Noveský, dostal jsem Váš hezký pohled s Běchovicemi, kde na kterém nabízíte zaměstnanost pro české občany? Jak to chcete udělat? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2014 23:32:40 - Ing. Bc. Ivan Noveský

Vážený pane,                                                                                                                                            děkuji Vám za ocenění pohledu, snažil jsem se o typické záběry.  Zaměstnanost českých občanů vidím jako hlavní a základní úkol všech vládních i nevládních organizaci.  Bez vyřešení tohoto úkolu se budou míjet účinkem další snahy v oblasti sociální, společenské i dalších oblastech. Ať se již jedná o problém předlužených, problém ubytoven, apod.  Všichni hledají jednotný univerzální všelék. Ten však není. Univerzálně a masivně používané rekvalifikace pouze vytvořily velkou skupinu opakovaně rekvalifikovaných a stále více  flustrovaných nezaměstnaných. Ve skutečnosti neexistuje univerzální všelék, jedna metoda. Přitom právě v rozmanitosti a v kombinaci různých řešení (nástrojů APZ) je správná cesta k úspěchu. V Německu např. kurzarbeit  (pozor neplést s „českým“ kurzarbeitem, neboť to zdaleka není  totéž) byl jedním z aktivních nástrojů, který Německu pomohl úspěšně překlenout krizi konce 1 . dekády tohoto tisíciletí, je ho možno použít i v ČR.  V ČR je navíc nutno aktualizovat příliš liberální imigrační politiku a související  zákony, které připravují určité skupiny českých občanů o možnost zaměstnání. Navíc, mnoho účastníků, kteří nepocházejí z zemí EU,  zneužívá různé typy dávek, jsou zaměstnáni na "černo" a výslovně odmítají pracovat na legálním  trhu práce.  Realizace těchto dvou pz2 faktorů  je schopna výrazně zvýšit zaměstnanost českých občanů.  Kombinace různých forem s využitím Evropského sociálního fondu je přesně to, co zajistí dostatečnou zaměstnanost českých občanů.  Na toto téma jsem ostatně vypracoval mnoho projektů, které mohly významně omezit nezaměstnanost.      S úctou Ivan Noveský