ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.10.2014 15:38:17 - Marian Keremidský, Mgr.

Zemědělská politika vlády ČR

Dobrý den, pane senátore, jaký máte názor na současnou zemědělskou politiku české vlády? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2014 9:55:27 - Jan Veleba
Současná zemědělská politika české vlády je dobrá a po mnoha letech je tu situace pro zemědělce příznivá. Tato doba ovšem přichází pozdě, české zemědělství je po dlouhých letech nekompetentních ministrů a předsedů vlád ve stavu, kdy není sto zabezpečit potravinovou soběstačnost a potřebnou zaměstnanost. Například ve vepřovém jsme soběstační jenom z 50%, u drůbežího to je 71%, u brambor  69%. Na polích chybí technické plodiny – brambory, zelenina, len, zelené pícniny a nahradily je obilí, řepka a kukuřice. Ve stájích není ani polovina dobytka, co tam dříve bývalo a tak bych mohl pokračovat.

Současný ministr má zemědělské vzdělání, ministr financí má k zemědělství velmi blízko, předseda vlády nemá k zemědělcům odpor, jaký měl například Nečas a výsledkem je reálná zemědělská politika. Je to ale jenom začátek a uvidíme, jak dlouho tento stav vydrží.