Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2014 9:25:55 - bartošekmartin

homesexuálové

Jak byste sis na vaši otázku v poslední anketě hlasovala vy? A proč? Já totiž nevím a sem rád, že o tom nerozhoduji. Jsou opodstatněné argumenty pro, ale i proti

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.10.2014 14:41:31 - Mgr. Jana Pastuchová

Vážený pane Bartošku,

děkuji Vám moc za dotaz. Máte pravdu, není to lehká otázka, jedná se přeci především o osudy dětí, které jsou bezbranné. Já bych hlasovala pro možnost, aby homosexuální páry mohly adoptovat děti. Můj názor stojí zejména na argumentu, že si každé dítě zaslouží milující rodinu, nikoliv ústav. Pokud jsou homosexuální páry schopné dát dítěti domov a lásku, což věřím, že jsou, tak by jim neměla být tato možnost odepřena. Mají stejná práva a povinnosti jako heterosexuálové, mělo by se k nim stejně přistupovat i při posuzování toho, zdali jsou vhodnými kandidáty pro adopci. Vzhledem k vysoké rozvodovosti, ochoty starat se o prarodiče či vzdálenostem mezi rodinnými příslušníky se podle mého názoru tradiční pojetí rodiny, matky a otce, už dávno posunulo někam jinam. Česká společnost by tedy mohla posunout i své myšlení a dát homosexuálním párům šanci mít rodinu, adoptovat si děti, ve kterých tkví naše budoucnost.

S úctou,

JP