Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.10.2014 11:39:25 - jeden-z-nas

"nepostačující" příjem podruhé

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď ze 7.10.
K ní bych doplnil následující:

1/ kandidáti na poslance vědí, do čeho jdou, proto nemohou být zaskočeni tím, že musí i pracovat. Víte, kolik zaměstnanců pracuje 10-14 hod. denně za osmihodinový plat a o přesčasovém příplatku mohou jen snít?

2/ poslanci mohou svou nespokojenost s příjmem vyjádřit veřejně - chrání je až do smrti poslanecká imunita! Zaměstnanec bez imunity musí držet ústa, aby neztratil práci, event. může odejít a většinou zůstat bez práce!

3/ lžou-li nám poslanci, že jsou spokojeni ačkoli nejsou, jak jim máme věřit, že "pracují" ze všech sil pro dobro státu? A za svá rozhodnutí pak navíc nenesou žádnou odpovědnost!

4/ s Vámi uvedenými finančními postihy a to citelnými souhlasím v daleko přísnější míře - už i při neúčasti na jednání sněmovny. Zaměstnanec za to dostává padáka a nikoli zlatého!

5/ proč se tvrdohlavě navazujete na platy soudců? Řada z nich si ten svůj ani nezaslouží!
A kdopak jim je schvaluje?

zbývá 1 znaků

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.11.2014 18:45:41 - Ing. Martin Kolovratník
1/ Naprosto souhlasím. Všichni, kdo kandidovali (včetně mě), věděli do čeho jdou a jaké jsou za to peníze. Ty neplacené přesčasy mě mrzí. Znám to ze své rodiny, kdy jeden příbuzný je takto vydírán. A pokud by se ozval, řekne mu majitel firmy, že může odejít, protože má deset dalších náhradníků. V téhle roli vidím jednoznačně potřebnou existenci odborů, které musí za obyčejné lidi bojovat! 2/ Pozor, pozor – tady nemáte pravdu. Imunita platí jen po dobu poslaneckého mandátu. Potom už ne  :-)   Navíc, my v Hnutí ANO  ji chceme ještě víc omezit – pouze na projevy ve Sněmovně. Bohužel jsme v tom úplně sami. Proti nám bojují i koaliční partneři ze SOCDEM a KDU. Mrzí mě to na ně, ale slibuji, že vytrváme a budeme to zkoušet dál.3/Na to se těžko odpovídá. Jsem optimista a věřím, že naprostá většina poslanců bere svoji práci vážně. Ruku do ohně dám jednoznačně za své kolegy  a kolegyně z ANO.4/Souhlasím. Jen nevím, jak to přesně navrhnout. Ale mám tam řadu kolegů, odborníků na ekonomiku, zkusím to s nimi probrat.5/Je to logické, protože je to provázané ze zákona – tři pilíře státní moci.   Zákonodárná (sněmovna), výkonná (vláda) a  soudní. A ty musejí být mezi sebou  v rovnováze. Platy všem třem bychom měli schválit my v legislativě, bohužel dochází k zvrácenému stavu, kdy si soudci sami sobě nařídí (rozhodnou soudním rozhodnutím), že musejí mít platy vyšší, politikům a vládě navzdory. A to se mi nelíbí.