Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2014 9:49:28 - guffi

komunisti

Byť na komunální úrovni, ale přesto, myslíte si, že je vhodné se spojit s komunisty? A když sme u komunismu, myslíte si, že jsme se s minulostí po 25-ti letech dokázali vypořádat? Já se obávám že ne, když lidé stále volí komunisty a demokratické strany s nimi uzavírají koalice

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.10.2014 20:10:09 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Není tak úplně jednoduché odpovědět, protože je třeba si uvědomit ideologii jako takovou a její dopady v praxi. Osobně jsem přesvědčen, že s ideologií komunismu jsme se dosud nedokázali vypořádat. Naše politická platforma nedokázala ani vysvětlit, proč je tato ideologie stále politicky aktivní a jestli je rozdíl mezi ideologií na teoretické úrovni a tím, co bylo realizováno v letech 1948-1989. Znám lidi, kteří samotnou ideologii stále zastávají a velmi dobře pracují pro současnou společnost. Několika málo z nich si osobně hodně vážím. Na druhé straně znám i takové, kteří ji také zastávají nebo zastávali a jsou to hluboce nemorální lidé, kterých si nemohu nikdy vážit. Nadělali hodně zla a dělají je dodnes. Těchto je, bohužel, více. Je to tedy v lidech a docela chápu, když se na komunální úrovni lidé různých ideologií setkávají a spolupracují. Vědí totiž velmi dobře, zda je ten či onen soused morálně slušným člověkem, který nekrade a nepodlehne korupčním nátlakům. Problém lidského pokolení leží totiž v tom, že dokážou zprznit a zneužít i dobrou myšlenku. Dokážou to i s demokracií a to jen kvůli osobnímu prospěchu. Kolik lidí nás v politice takto zklamalo z politických stran, které mají ve svém názvu "demokracii". Poškodili naši republiku, poškodili nás všechny a dodnes jsme se s nimi nedokázali vypořádat. Věřím, ve slušnost a pokud se dohodnou lidé na vesnici, ve městě, že budou slušně pracovat pro blaho lidí a postaví se proti všem, kteří by naši společnost jen nadále rozkrádali, tak jim fandím.