Ing. Miloš Petera

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2014 10:30:10 - koudyy

doprava

Mě by zajímalo, zda jako hejtman zapracujete na tom, aby se více propojila městská hromadná doprava v Praze s tou v okolí Prahy? A nejlépe, aby se to projevilo i na našich peněženkách. Bydlím 1 vlakovou zastávky od Prahy. A měsíčně si musím kvůli této zastávce platit legitku navíc (autem se mi to nevyplatí, bus není tak efektivní a nejede kam potřebuju). Ptám se proč? je to nutné? Nejde se nějak domluvit s dopravci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2014 8:48:02 - Ing. Miloš Petera
Předně se Vás dovoluji zeptat, jakou trať chcete využívat k dopravě do Prahy? Tratě v okolí Prahy jsou zpravidla již do Pražské integrované dopravy (PID) zapojeny a tudíž je možno využít služeb PID.

Jinak co se týče vytvoření společného dopravního systému, tak se pravidelně na toto téma schází pracovní skupina ze zástupců Středočeského kraje, Krajského úřadu Středočeského kraje a společnosti ROPID právě proto, aby na území obou krajů jednotný integrovaný dopravní systém byl. Cesta k tomu tím, že Pražská integrované doprava a Středočeského integrovaná doprava v minulosti nešly cestou společnou, vede přes řadu překážek, kdy nyní se například intenzivně jedná o budoucím tarifním uspořádání, systému rozúčtování tržeb evidenci cestujících či o podobě společného organizátora tak, aby se našel společný kompromis obou krajů. Tato činnost byla spuštěna na můj podnět.

O analýze současného stavu a výhledem do budoucna můžete zjistit více třeba zde: http://www.ropid.cz/obrat-o-180-stupnu:-novy-spolecny-system-verejne-dopravy__s248x2196.html

Pěkný den,

Petera