PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2014 10:15:13 - dubínek

Situace na Ukrajině

Myslíte si, že předčasné parlamentní volby na Ukrajině budou mít zásadní vliv na její budoucnost? A až skončí současná krize na Ukrajině, co myslíte, že bude pak? Vždyť už nyní je na tom Ukrajina ekonomicky velmi špatně

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.10.2014 19:32:22 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
             Současné průzkumy jsou velmi nespolehlivé (Blok Petra Porošenka 39,5%, Radikální strana Oleha Ljaška 10, 4%, Baťkivščina Julije Tymošenkové 7, 8%, Občanská pozice bývalého "oranžového" ministra obrany Anatolije Hrycenka a Národní (nebo Lidová) fronta Arsenije Jaceňuka 5, 8%, Silná Ukrajina Serhuje Ťihipka (bývalý místopředseda vlády za Janukovyče, ale jeho strana je blízko Porošenkovi) nad 5%. Opoziční blok je uváděn pod prahem pěti procent, ale já tomu nevěřím, protože jsem na Ukrajině každý týden a vidím dynamiku politické scény: Blok Petra Porošenka ztrácí (v Oděsské oblasti měl před týdnem v kontrolním průzkumu 11%, čtrnáct dní předtím 20%), zatímco Opoziční blok, který se představuje jako hlas průmyslových regionů, sílí. To, že neprojde Svoboda (kromě většinových obvodů na západě země), tomu věřím. Ohrožená je Komunistická strana Ukrajiny, které hrozil zákaz a soud není stále ještě ukončený. Minule získala 13%. 
            Stabilní uspořádání z této změti nevzejde a zejména ekonomická nestabilita bude produkovat nestabilitu politickou. Volby by sice měly přinést politickou stabilizaci, ale vzhledem k tomu, žádná ze stran (snad s výjimkou Opozičního bloku) vůbec nemá ekonomický program, na jaře můžeme čekat další křeče. Doufejme, že nepovedou k sociální explozi. V České republice bychom ji pocítili ve zvýšeném přílivu imigrantů.