Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2014 16:28:26 - zlodějiodstop

Dobrý den, paní magistro

Reaguji na vaši anketu. Jaký je prosím rozdíl, mezi odpovědí b) - "Ne, stát by tuto oblast neměl vůbec regulovat." a odpovědí c) "Nechal/a bych rozhodnutí na majitelích daných zařízení." ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2014 12:43:17 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den, děkuji za dotaz. Podle platného zákona je provozovatel zařízení společného stravování povinen u vstupu do něj označit, zda jde o nekuřácké zařízení, kuřácké zařízení nebo zařízení s vyhrazenými prostory. Tzn. kouření v restauracích a hospodách je už dnes do jisté míry regulováno státem. Odpověď b) tedy představuje variantu, kdy by stát nezasahoval do této oblasti vůbec, nic by se nemuselo označovat atd. Odpověď c) představuje situaci, kdy by si na základě zákona mohl provozovatel zařízení společného stravování vybrat, zdali bude mít kuřácké nebo nekuřácké zařízení. Nikoliv ale jejich kombinaci, kdy jsou kuřácké prostory od nekuřáckých oddělené jen naoko, jak můžeme dnes v řadě takových zařízení zažít - cítit.

S úctou

JP