RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2014 9:15:27 - František Lebeda

ebola

,,Pokud chceme předejít chaosu, dalším nemocem a úmrtím, musíme se vážně zabývat otázkou dodávek potravin.“ A co se zabývat také preventivně vývojem léků proti těmto nemocem, i když to není pro farmaceutické firmy nikterak atraktivní kšeft?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2014 13:15:03 - RNDr. Pavel Poc
Neřekl bych, že problém je v otázce vývoje, nebo v tom, že by pro farmaceutické firmy vývoj nebyl atraktivní. Opak je totiž pravdou. Problém je v klinických testech. Ale i to se mezinárodní společenství pokouší řešit. To, že jsem zmínil jídlo a další humanitární otázky není náhoda. To lze udělat bezprostředně a může to zachránit taky hodně životů. Ten problém není jednoduchý a nemá jen samotnou lékařskou stránku věci. V některých oblastech Afriky dokáží obyvatelé zabíjet doktory, kteří jejich děti očkují proti obrně, nebo věřit, že sexuální styk s pannou vyléčí AIDS. Pořád je nutné si uvědomit, že se nebavíme se o Evropě ale o Africe a to je docela jiný šálek kávy.