Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2014 10:01:27 - David Fetrle

boj s drogami

Slyšel jsem o nějakém novém boji s drogami. Je to pravda? Co by se mělo změnit, aby Česká republika nedržela prvenství v užívání omamných látek a pití alkoholu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.11.2014 14:21:09 - Mgr. Jana Pastuchová

Vážený pane Fetrle, děkuji moc za Váš dotaz.

Jak už jsem se vyjádřila v článku ZDE a v odpovědi na podobný dotaz ZDE, téma užívání drog a řešení tohoto problému se v české společnosti opakuje už řadu let. Nelze tedy úplně mluvit o novém boji, ten totiž probíhá na několika frontách hodně dlouho. A právě velká roztříštěnost institucí, které se tímto problémem zabývají, je podle mého názoru kamenem úrazu. Každoročně tato oblast spotřebuje stovky milionů korun, přesto nás stále ohrožují zdrogovaní řidiči, odhalují se  nové varny, v parku se povalují použité stříkačky atd. Jedna věc je určitě prevence, působení na školách (nikoliv ale ve formě toho, že se dětem ukazuje, jak se droga aplikuje), druhá věc jsou tresty. Spousta uživatelů drog si totiž myslí, že je na ně zákon krátký, a zneužívá toho. Bohužel, tak to je, a proto vidím základní posun v tom, že se užívání drog stane nikoliv pouze přestupkem ale rovnou trestným činem. A pokud někdo spáchá trestný čin pod vlivem drog, musí být řádně potrestán.

S úctou,

JP