ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2014 15:52:01 - Václav N.

Dárci II.

Jmenuji se Václav Nikl, ale nechápu, k čemu Vám to je? A hlavně, proč jste jméno nechtěl vědět u těch, co vám pochlebovali? Já uvedl alespoň své křestní, ale co třeba ,,brain, marcela30…“?!? Volby jsou naštěstí anonymní, ale dle mého názoru, dárci a financování kampaně by mělo být maximálně transparentní. Jak nemám rád Dienstbiera, tak podporuji jeho návrhy na omezení limitů na předvolební kampaně, na zákazy darů od právnických osob. Vy ne? A zpět k dotazu. Kdy a kde, nemusí to být zde, zveřejníte dárce kampaně pana Čuby a vyvrátíte tak všemožné spekulace?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2014 11:49:54 - Jan Veleba
Dobrý den pane Nikle. Děkuji, že jste své jméno uvedl. Nic špatného jsem tím nemyslel, jenom to, že když se mluví o penězích, tak musí být transparentní obě strany. A teď k Vašim dotazům a názorům. POkud se týká limitu výdajů na volební kampaň, tak to bych samozřejmě uvítal, ale je to asi utopie, protože to velké strany nikdy nepřipustí. Jinak si nemyslím, že to pan Dientsbier myslí vážně, vzpomeňte na jeho megalomanskou prezidentskou kampaň. Zákaz darů právnických osob podle mne rovněž nejde prosadit a to ze stejného důvodu - velké strany nedovolí změnu zákona. Navíc, i kdyby se to podařilo, tak to stejně obejdou, jako všechno u nás. A teď k panu Čubovi. My budeme vyhodnocovat komunální a senátní volby 30. října a potom přesně v duchu litery zákona zveřejníme naše volební účty. V tuto chvíli mohu říct jen svoji úvahu, že kampaň paní Gajdůškové byla dražší než ta pana Čuby. Logicky, byla 1. místopředsedkyní Senátu a je místopředsedkyní ČSSD, takže byl eminentní zájem ČSSD, aby byla zvolena, byla to prestižní záležitost. Po vítězství pana Čuby se strhla doslova mediální štvanice, která pokračuje a já mohu říct jenom jedno - jsou věci, které penězi nekoupíte. A pan Čuba na Zlínsku za svůj život vykonal věci, které si tamní lidé pamatují. Zaměstnával například 7000 lidí, jeho systém řízení se dnes přednáší na mnoha univerzitách světa apod. Tady byl ovšem po revoluci štvanec, absolvoval přes 50 soudů atd. Neboť - úspěch, ten se v naší zemi neodpouští a tzv. Slušovický zázrak, ten už vůbec ne. Jak řekl klasik - "ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno".