ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2014 10:50:59 - JamesBond

vedení ČSSD

Pokud se nepletu, ještě nedávno jste nevylučoval kandidovat na předsedu starny. To už je nyní pasé, když usilujete ,,jen“ o funkci místopředsedy? Nemyslíte, že by straně pomohlo, kdyby nebyl boj o post předsedy předem vyhraný a Sobotka měl nějaké vyzyvatele?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2015 10:03:43 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. Obávám se právě opaku. Ve volbách do Evropského parlamentu skončila ČSSD až třetí. V komunálních volbách jsme byli poraženi hnutím ANO ve všech krajských městech. V Brně a Ostravě jsme skončili druzí, v Plzni třetí a v Praze dokonce pátí. V senátních volbách jsme byli první na pásce, ale obhájili jsme „jen“ 10 z 23 mandátů. Ne všechno lze samozřejmě přičítat vedení strany. Ale trend je jasný. Přesto a právě proto si myslím, že ČSSD se nesmí oslabovat vnitřním soupeřením právě v této nelehké době. Spor o předsedu strany by byl současně sporem o předsedu vlády. Bohuslav Sobotka by se půl roku do sjezdu nesoustřeďoval na vládnutí, ale na udržení své pozice. To by výsledkům vlády neprospělo. A lidem v naší zemi nepomohlo. Kandiduji na pozici statutárního místopředsedy, i když si to Bohuslav Sobotka nepřeje. Bude na delegátech sjezdu v tajné volbě rozhodnout.