Ing. Pavel Čihák

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2014 9:38:52 - František Lebeda

budoucnost ANO

TOP 09 nyní doplácí na značku Schwarzenberka která prostě už tak netáhne. Hlavní důvod, proč jsem ANO nevolil, byl ten, že si myslím, že zde bude problém stejný. Až nebude Babiš, nebude strana. Nelíbí se mi, že ho cpete na každý plaká a ptám se, má strana dostatek dalších výrazných lidí? Jak o tom chcete voliče přesvědčit, když se stále prezentuje hlavně Babiš? Dosud jste měli ještě Jourovou, ale tu jste si poslali pryč. Lebeda

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2014 11:31:30 - Ing. Pavel Čihák
Dobrý den,

neřekl bych, že TOP doplácí na pana knížete. V této straně jsou jiní lidé, kteří tuto stranu ženou ke dnu. Ale také tam je spousta pracovitých, schopných a slušných lidí a můžu klidně říci i pár mých dobrých kamarádů. Já bych nesrovnával TOP a ANO v osobnostech pánů Schwarzenberka a Babiše.

Ani kníže ani pan Babiš nejsou ti, se kterými strana či hnutí roste a padá. Jsou zakladateli určitého směru, kteří se v začátcích mohli obrátit na své přátelé, známe a jiné osobnosti, avšak jakmile aktivita seskupení přerostla v celorepublikovou činnost, tak to již v rukách sami nemají. Jsou již pouhou tváří své strany či hnutí a musí se i spolehnout na své soukmenovce, které vesměs ani neznají. Nemají to vůbec jednoduché a určitě si to ani v začátcích neuvědomovali, co svojí aktivitou způsobí a rozjedou.

Teď je to na nás, kteří jsme si zvolili cestu, ať knížecí či Babišovu, jak budeme reprezentovat své šéfy a zakladatele politických směrů.

TOPka potřebuje oživit a zklidnit, ANO potřebuje vyzrát a zkoordinovat se.

Voliči to vnímají velmi citlivě a jestli se podaří je opět získat, třeba bez knížete či Babiše, to se uvidí v letech příštích. V každém případě je v těchto politických sdruženích na naší celé politické scéně dost schopných lidí, kteří mohou pokračovat v myšlenkách svých vůdců a zakladatelů, kteří vdechli život do těchto subjektů.

Já jsem optimista a věřím, že se politické prostředí v dalších letech zklidní a začne spolupracovat napříč politickým spektrem a hlavním výsledkem bude, že budeme pyšní na to, že žijeme v naší České zemi.

A až se naši vnuci budou učit v dějepise, kdo že to byl třeba Klaus, Havel, Schwarzenberk a Babiš, tak už se na toto období budou dívat jako na období růstu demokracie a svobody s cílem nikam neutíkat a být tady v klidu doma.