ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.10.2014 16:13:19 - susan

prezident

Je logické, že hájíte prezidenta. Já ale nechápu, že prezident může být své osobní antypatie dávat takto veřejně najevo i v souvislostech, kde je to podle mě nepatřičné. Myslíte si, že to svědčí je jeho chování důkazem státnosti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.10.2014 19:27:09 - Jan Veleba
Dobrý večer Susan, napřed k Vaší druhé otázce. Já se na to dívám ze dvou úhlů pohledu. Ten první je, že i prezident republiky je člověk z masa a kostí, není automat a ať chce či nikoliv, tak částečně do svého jednání, svých postojů promítá svoji psychiku, svoje poznání a zážitky. Druhý úhel pohledu, ten důležitější je, že oba páni rektoři podle mne nejsou na odpovídající úrovni (vysvětlil jsem ve svém stanovisku), prezidenta a jím nabízené akty v minulosti odmítli a tudíž podle mne skutečně dnes večer ve Vladislavském sále by být neměli. Co je na tom nelogického? A možná ještě třetí pohled - tím, že je někdo rektor, tak to ještě neznamená, že to je člověk na mimořádné úrovni. Druhá věc je, že tyto funkce jsou tak trochu zbožšťovány a že média tuto kartu hrají neuvěřitelným způsobem.
Jsem konsternován letošním mediálním pojetím oslav 28. října. Drtivě hlavní zprávy jsou, že prezident nepozval ony dva rektory a čím přiletěl z návštěvy ČLR. Toto zcela překrývá vysvětlování podstaty vzniku Československa před 96 lety, což pokládám za ostudné.