ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2014 9:41:52 - HanaP.

nadlidi

Nemyslíte, že si škodíte sami? Třeba tím, že pro sebe chcete nějaké výhody? Proč by třeba měli mít politici možnost parkovat, kde chtějí, což nedávno prosazoval Huml, a Vy jste tuším nebyli proti? Proč smí premiér, prezident apod. Používat modré majáky? Vy ze sebe děláte nadlidi sami

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.11.2014 16:36:30 - Martin Lank
 Hezký den, děkuji za dotaz. V první řadě je třeba nedávat jen na "mediální zkratky" a seznámit se s celou problematikou. Návrh poslance Humla rozhodně neznamenal, že by mohli politici parkovat, kde je napadne. To nemohou ani teď a nemohli by ani v případě přijetí zmiňované novely. Ta měla za účel prioritně napravit určitý paradox ve stávající právní úpravě, kdy invalidé nesmí dostat "botičku", ale může jim být odtažené auto. Přitom odtah je finančně i v důsledcích mnohem horší, než "botička". Prezident, premiér a například ministři mohou majáky používat proto, že je vozí služební vozidla Policie ČR, řízená taktéž vycvičenými policisty - je to zejména z důvodů ochrany nejvyšších představitelů státu a je to i v zahraničí naprosto běžná praxe. Nicméně uznávám, že důvody následného použití majáku mohou být diskutabilní, to už je ale záležitost svědomí jednotlivých činitelů. Že někteří poslanci ze sebe skutečně nadlidi dělají - to nebudu rozporovovat. Bohužel.