Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2014 19:11:11 - milepola

Všeobecný základní příjem

Dobrý den, paní Semelová. Vaše recenze mě zaujaly a proto se Vás ptám, co víte o Všeobecném nepodmíněném základním příjmu? Je s podivem, že vy politici o tomto novodobém systému nemluvíte. Vždyť to je skutečný pokrok a změna, která odbourá chudobu, bezdomovectví nezaměstnanost a byrokracii...Také odkryje toky peněz, což je velmi důležité. Švýcarsko bude mít na jaře 2015 o nepodmíněném základním příjmu, tzv. platu občana, referendum. Tento systém podporuje i např. zakladatel řetězce DM, pan Werner a jiní a to jak z řad odborníků tak z řad laiků. Shlédněte prosím film švýcarské produkce a napište svůj názor. Budu Vám velmi vděčná za Váš čas. Děkuji, Milena Poláková.
Zde najdete film, Základní příjem-kulturní impulz: http://milenapolakova.blog.idnes.cz/c/412997/Jak-z-toho-ven-Tak-jak-to-praktikuji-nasi-politici-urcite-ne.html
Ostatní odkazy:
https://www.facebook.com/EOI.ZakladniPrijem
https://avaaz.org/en/petition/our_chance_to_end_poverty/
http://milenapolakova.blog.idnes.cz/

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2014 6:45:59 - Mgr. Marta Semelová
 Dobrý den, kampaň na zahájení diskuse o všeobecném základním příjmu rozhodně podporuji. Je však jasné, že bezprostředně na něj v naší zemi nejsou prostředky a vyžadovalo by to velmi významné změny v hospodaření společnosti s penězi. Podporuji ale určitě postupnou podporu především potřebných skupin, které si svůj nízký příjem nijak sami nezavinily. Jde například o přídavky na všechny děti s důrazem na rodiny s podprůměrnými příjmy, zvyšování minimálních mezd, důchodů a sociálních dávek, zajištění práce pro všechny, přednostně pro mladé lidi opouštějící vzdělávací systém, matky či otce po mateřské dovolené, skupiny nad 50 let věku, zdravotně postižené ad., více peněz do vzdělávání, vyšší příjmy pro špatně placené práce např. v obchodě, zemědělství apod., zohlednění práce v domácnosti, při výchově dětí atd. Zároveň souhlasím s tím, že k všeobecnému základnímu příjmu je třeba se přibližovat, a to co nejrychleji. V naší hospodářské situaci nevidím bezprostředně důvod přispívat lidem s nadprůměrnými příjmy, a dokonce nad životní minimum i lidem, kteří by mohli pracovat, ale práci se očividně vyhýbají.