ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2014 21:49:57 - Renata

Vážený pane

Vidím, že Vy dokonce odpovídáte. Ptala jsem paní Tominové, jesli má tolik soudnosti, aby pochopila, že když nám téměř mrzly důchody několik let (počítám i letošní přídavek 35,- Kč), že nám dvě stovky nepomohou, ale tato dáma neodpovídá stejně jako jiní. Myslíte, že mně těší chodit do práce a přivydělávat si po sedmi operacích páteře? A to, jako věkem seniorka, ale invalidní, nemám nárok na zvýšení minimální mzdy - nebo si snad pana Krásu, předsedu NRZP ČR, i poslechli a přece jen nás zařadí mezi normální seniory?40 let jsem pracovala a odváděla státu všechno, co požadoval. Nemám nadváhu,nezlobí mně žlučník, nekouřím, neopíjím se - proč tedy doplácím léky stejně jako každý, kdo si vědomě škodí? Jsem si vědoma, že moje otázky mají být směrovány, a byly, jinam. Jenomže bez výsledku. Ráda bych znala Váš názor na nás seniory, kteří jsme na tom dost špatně za to, že jsem pracovali a nekradli....
Renata Hašková
ZTP Praha
členka Rady seniorů ČR

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.11.2014 18:03:03 - Mgr. Petr Adam
 Vážená paní Hašková,
velmi vám děkuji za Váš příspěvek. Bohužel se obávám, že sám zmohu jen velmi, velmi málo. Vaše situace, stejně tak jako situace dalších několika tisíc lidí v této zemi je opravdu žalostná. Je pro mě naprosto nepřijatelné aby se stát odmítal (ne že nedokázal) postarat o občany, kteří zde celý život poctivě pracovali. Házet klacky pod nohy je snadnější a proto se to asi tak často dělá.
Již v loňském roce jsme navrhovali skutečnou valorizaci důchodů mnohem spravedlivěji než jak to činí vláda. Přidávání o procenta absolutně nic neřeší. Ti co pobírají víc dostanou více přidáno a naopak. Je to hloupé, je to nespravedlivé a ano je to i asociální.
To co popisujete navíc se zdravotně postiženými považuji za zločin. Věřte , že my v Úsvitu budeme dělat vše co bude v našich silách aby jsme vrátili alespoň trošku spravedlnosti do systému.
Držte se, a  vpřípadě, že by jste chtěla vaše zkušenosti s někým z úsvitu probrat osobně, neváhejte se spojit s naším klubem a jistě najdeme cestu ke spolupráci.
S úctou
Petr Adam