Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.11.2014 9:47:53 - svatopluk L.

volby na Ukrajině

Rusko chce prý rozšířit své sankce na osoby, které se účastnili jako nezávislý pozorovatelé Ukrajinských voleb. Tedy i Vás. Co na to, jako známí rusofil říkáte? A jak byste jako pozorovatel okomentoval průběh voleb a celkově jejich význam, který Západ neuznává?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.11.2014 11:05:02 - Jaroslav Doubrava
Není to Rusko, ale Ukrajina. Měli by být rádi, že může někdo dosvědčit, že ani z jejich strany nebyly žádné zásahy. Je to jejich věc, jejich pojetí demokracie. Pokud jde o průběh voleb, nezjistili jsme žádné problémy. Probíhaly naprosto korektně podle běžných standardů.Registrace voličů se mi náramně líbila. Bylo to po kontrole dokladů podepsání se do seznamu. Pak teprve dostali hlasovací lístky kandidujících. Přiznám se, že to bych velmi rád viděl i u nás. Význam? Obávám se, že Kyjev situaci tam už vyhrotil tak (podívejte se na záběry z Oděsy z Domu odborů), že budou muset uspořádání řešit. Myslím, že podaří li se dohodnout nějaká forma federativního uspořádání, bude to velký zázrak. A že je západ neuznává? Vždyť to byl právě západ, který drobení států nastartoval. Vzpomeňte na utržení Kosova vojenskou silou. Východní část Ukrajiny se o samostatnost snaží sama. Děkuji za dotaz a přeji příjemné dny. Jar. Doubrava