prof. PhDr. Jan Keller, CSc.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2014 13:55:54 - Patrik Sláma

Velice jste mě překvapil...

Dobrý den, pane Kellere. Viděl jsem několik vašich přednášek a četl mnoho vašich textů, které mě velice zaujali.
V celku jsem z nich pochopil to co vnímám i sám, že lidská společnost a hlavně její ekonomicky "rozvinutá" část směřuje do sebevražedné slepé uličky a že chyby, kvůli kterým se to stalo jsou bohužel už v samotných základech jejího hodnotového a názorového systému. (Očekávání neustálého růstu, zisk jako primární cíl, potřeba státních celků disponujících enormní mocí a kontrolou nad lidmi v dané oblasti.)
Konkrétně si pamatuju na váš text o tom, že globální ekonomika a stát je ekonomicky a ekologicky neudržitelný koncept a že jediná šance na přežití naší civilizace je v malých, co nejvíce soběstačných, přirozených komunitách které jedině mohou kopírovat stav a potřeby svých členů a svého životního prostředí.

Jak se to celé shoduje s vaším vstupem do vrcholového establishmentu, navíc za stranu pevně zakotvenou v "sebevražedném, západním" ekonomicko-ideologickém konceptu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.