ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2014 16:11:03 - Pavel Dvořáček

Gazdíkovo vyjádření

Vážený pane poslanče,
také považuji vyjádření pana Gazdíka za poněkud nešťastné, ale když někdy čtu v diskusích názory příznivců pana Zemana, červenám se až za ušima. Proto mám pro jeho vyjádření určité pochopení. Ale k věci. Vy opravdu považujete vyjádření pana prezidenta za adekvátní? Nebylo by lepší, kdyby řekl, že zákon o státní služby pokazili, než zk.......? Jsem učitel, snažím se vést děti k tomu, aby mluvili slušně. Nyní mi mohou odpovědět: "Proč, pan prezident také mluví sprostě." Jsem přesvědčen, že hlava státu se má k lidem obracet kultivovanou češtinou a ne se podbízet jisté části veřejnosti vulgarismy. Prostě mi to vadí a nedovedu si představit, že by třeba anglická královna na BBC řekla, že vláda zk...... zákon. Pana Zemana jsem nevolil, ale respektuji volbu většiny voličů, i když zdaleka ne většiny národa. Ale po tomto výrocích si ho jen těžko mohu vážit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2014 10:28:23 - Jan Veleba
Vážený pane Dvořáčku,

pro upřesnění – nejsem poslanec, ale senátor. Ono by to nebylo důležité, kdyby nešlo o komentování Vaší otázky, která se týká pana prezidenta. Víte, já bych v Poslanecké sněmovně nechtěl být, protože právě ta je semeništěn sprosťáren a urážek, kterým vévodí pan Kalousek. V Senátu nic takového není, alespoň zatím.

A teď k Vaší otázce. Já vyjádření pana prezidenta v Hovorech z Lán za adekvátní z hlediska etikety nepovažuji. Ale věci pokleslé české žurnalistiky dospěly tak daleko, že, s těžkým srdcem a bohužel, tato reakce prezidenta přijít musela a z tohoto pohledu, opět bohužel, její jednorázové použití adekvátní je. Vysvětlím. Média pořádají na prezidenta štvanici a je úplně jedno co udělá. Vždy je to špatně, vždy jsou posměšky. To, co se dělo v komentářích médií v den státního svátku 28. října nemá obdoby. Žádný Masaryk, žádný Štefánik, žádný Beneš či Švehla, ale kopání do prezidenta. Nechci být dlouhý, jednoho z těch rektorů znám – člověk s psychopatickými rysy. Jeden příklad za všechny, nadpis článku v Lidových novinách: „Užitečný idiot se vrací“. Autor Joch, článek o návratu prezidenta ČR z Číny! Co Vy na to?

Nebo pan Gazdík, poslanec a bývalý předseda STAN – „Zemana volila méně kulturní část národa“! Co Vy na to. Nikdy to nepoužívám, ale já sám mám dvě vysoké školy – Mendlu a Filosofickou fakultu MU. Mohl bych psát dlouho, ale mediokracie, která tu u nás vládne a pražští kavárenští povaleči nikdy Miloši Zemanovi neodpustí, že porazil jejich idol knížete. A ještě jedno sdělení. Prezidenta znám dlouhá léta a divte se, on v soukromí žádná tato slova nepoužívá. A proč to udělal a co bude následovat, to si přečtěte následující příspěvek respondenty, která se označila jako „filomena“

Nebo si dovolím přesně citovat z Novinek reakci pana Přidala, která mně připadá velmi věcná: 

„Jsou daleko větší sprosťárny v politice, , Přidal, 5. 11. 2014 22:54:54

než nějaké slovo, kterému jsme přisoudili neslušný význam, zatímco, v jiném jazyce např. v němčině tento význam nemá. Navíc byla prezidentem pronesena jako kritika toho, že se běžně používají. Dělat z toho aféru je směšné, zrovna tak jako chtít, aby to prezident byl vyjádřil nějakým krkolomným opisem. Tím, že to řekl naplno, ta kritika vyzněla daleko tvrději. A už úplně směšné je vyvozovat z toho požadavek na odchod z funkce. Na Západě tyto (slušně řečeno excentrické) dívky oslavují, často o "P*ssy Riot" hovoří, což je zvláště pikantní, pokud jde o anglicky hovořící země. Kolik jejich politiků by muselo podle našich mravobijců rezignovat, když vlastně pořád hovoří tak sprostě. Za sprosté by bylo spíše na místě pokládat takové účelové nevybíravé útoky na hlavu státu, a vnucovat tento názor dalším, mně to teda vadí. Jde spíše o snahu stále znovu rozněcovat nějakou hysterii vůči někomu, kdo si dovolí šlápnout různým podvodníkům a zlodějům na kuří oko, to je ten pravý důvod. Skutečně sprosté je podvádět a okrádat občany,obchodovat s lidským utrpením nákupem předražených zdravotnických přístrojů i likvidací celých částí nemocnic, rozněcovat nenávist vůči starým a chudým lidem, uměle "uzdravovat" skutečné invalidy, trpět, ba podporovat vyvádění peněz ze země atd. atd."