Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2014 10:47:29 - Vojta U.

Nejde něco udělat s tím bordelem ve sněmovně?

Zajímalo by mě, zda jste byl včera ve sněmovně a pokud ne, proč? Jak by to vypadalo asi v normální práci, kdyby tři čtvrtě zaměstnanců nedorazilo a podnik byl pro málo zaměstnanců zavřen a výroba přesunuta na jiný den? Kam bychom to dopracovali? A nemyslíte si, že je to důsledek toho, že politici zároveň vykonávají řadu dalších funkcí? Ať již ve veřejné či soukromé sféře?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.11.2014 10:01:21 - Mgr. Herbert Pavera
V jednacím kalendáři PS byl v minulém týdnu naplánován tzv. variabilní týden, tj. týden ve kterém se může, ale nemusí jednat v PS a ve kterém se většinou  jednalo max. v úterý a ve středu. Ve čtvrtek 6. listopadu se tak konaly různé semináře k zákonům. Možná i proto byla větší nepřítomnost poslanců, kteří si svůj program plánují i několik týdnů dopředu a nepočítali s tím, že se bude jednat právě ve čtvrtek 6. listopadu.

Plánování programu jednání PS ze strany koalice je však v poslední době špatné, protože dát do jednoho týdne tři různé schůze, k tomu neustále měnit program, pořadí schůze atd. jistě nepřispělo ke klidnému průběhu sněmovny.
Já jsem byl řádně omluven právě z důvodu jiných pracovních aktivit souvisejících s mojí funkcí poslance. Práce poslance totiž nespočívá jen v sezení v lavicích a hlasování.

A nemyslím si, že by důvod nepřítomnosti poslanců byl v tom, že se věnují ještě dalším činnostem. Řada lidí zvládne i několik aktivit. Vždyť vezměte si příklad člověka, který pracuje v továrně či v kanceláři a kromě toho si ještě přivydělává po práci a mnozí ještě vykonávají trenéry či funkcionáře v různých organizacích, spolcích apod.
Příčinu neúčasti bych proto hledal ve faktorech, které jsem výše popsal.

Mějte se hezky a v případě, že budete něco potřebovat doplnit, prosím, napište mi.  

S pozdravem

Herbert Pavera
poslanec