ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2014 13:11:44 - grunlich

Jak jste to myslel?

Chápu, že vás dopisy od ekoaktivistů dokáží rozhodit, ale nemyslíte, že jste přestřelil, když jste vyhrožoval nám všem, že pokud neustanou, budete hlasovat pro rozbagrování celého parku? Tak nějak přeci zněla vaše slova na projevu ve sněmovně

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2014 16:30:40 - Martin Lank
Opravdu velmi děkuji za tento dotaz. Nepředpokládal bych, že by rubriku Malostranské korekce v pořadu České televize 168 hodin někdo bral vážně. To samé platí pro Sobotní zápisník z Malé Strany Miroslava Koreckého v MF Dnes. Soudě dle několika reakcí a milých mailů nicméně pár lidí evidentně uvěřilo... Takže pro jistotu, šlo o téměř učebnicový příklad vytržení z kontextu. Níže přikládám neupravený stenozáznam mého projevu ve Sněmovně, hvězdičkami a velkými písmeny je označená pasáž, která se jako jediná ve výše zmíněném pořadu (a v novinách) objevila. Byla to reakce na vystoupení poslance ČSSD Votavy, který v souvislosti s mailovou kampaní na "záchranu Šumavy" vyjádřil vážnou pochybnost, že autoři oněch mailů reálně existují. Na doplnění - hlasoval jsem pro zamítnutí kritizovaného senátního návrhu....:

Pane předsedající, děkuji za slovo. Vážené dámy, vážení pánové, já opravdu mám jenom takovou faktickou připomínku k informaci, která tady zazněla od mého předřečníka, co se týče hromadných mailů. Já jsem jich taky dostal dost a přiznám se, že v jedné fázi jsem se dostal do takového stadia, že jsem si říkal: ***JEŠTĚ PÁR TAKOVÝCH MAILŮ A BUDU HLASOVAT PRO, ABY SE ŠUMAVA NECHALA VYBAGROVAT, PROTOŽE UŽ MĚ TO ZAČALO SVÝM ZPŮSOBEM OBTĚŽOVAT.*** Měl jsem taky své pochybnosti o tom, jestli to nejsou nějaké automaty, které tyhle texty rozesílají. Na rozdíl od pana kolegy Votavy jsem zkusil jednu velice jednoduchou věc a začal jsem na ty maily odepisovat. V domnění, že pokud to je nějaký automat, tak mi nikdo neodepíše. Kupodivu mi z těch mailů začaly chodit odpovědi, které reagovaly na to, co jsem napsal, a s některými lidmi jsem tam vedl poměrně slušnou konverzaci. Takže vím, že za těmi e-maily jsou opravdu reální lidé. Nemůžu dát ruku do ohně za to, že jejich úmysly jsou naprosto čisté a sluníčkové, ale upřímně řečeno, tím si nejsem stoprocentně jist ani u toho předkládaného návrhu zákona. Že by za tím nebyl byznys, se mi upřímně řečeno moc nechce věřit.