Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.11.2014 9:47:47 - Mirka C.

výživné

Jestliže budete stát zálohovat výživné, jak se píše v novinách. Kde na to vezme? Nechci znít jak Herodes, ale možná by se měli ženy zamyslet, s kým si dítě pořizují. Proč to mají odnášet všichni?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2014 13:10:37 - Mgr. Jana Pastuchová

Milá Mirko, je pravdou, že takový návrh padl, není ale zdaleka rozhodnuto, zdali se uvede do praxe, ani Vláda ČR se na tom zatím neshodla. Je tedy podle mého názoru předčasné řešit, kde na to stát vezme peníze. Nápad je to jistě ušlechtilý a řadě rodičů, kteří vychovávají své děti sami a jsou odkázaní na alimenty, by usnadnil život. Alimenty ale nejsou jediným případem, kdy má někdo něco ze zákona platit druhému. Když bychom šli do extrému, tak bychom mohli třeba zálohovat i nezaplacené faktury živnostníkům a podobně. Uvidíme, jak se s návrhem vypořádáme ve vládní koalici. Za mě osobně bych byla velice opatrná a raději bych se snažila najít jinou cestu, jak donutit neplatiče alimentů k tomu, aby svoji zákonnou povinnost plnili, a to s minimální zátěží pro stát. Už se například poměrně osvědčilo odebírání řidičských průkazů, věřím tedy, že bychom mohli najít i další nástroje.

S úctou,

JP