ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.11.2014 14:25:40 - qwer

mluvčí prezidenta?

Mohu se zeptat, z jaké pozice tak vehementně hájíte prezidenta a snažíte se vystupovat jako jakýsi mluvčí venkovanů proti jakési pražské aristokracii či jak to nazvat? Vím, že jste jeho přítel, ale vy za prezidenta vystupujete všude v médiích. Proč tam třeba nechodí Ovčáček?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.11.2014 10:52:40 - Jan Veleba
Jistěže můžete a rád vám odpovím. Hájím ho především z pozice Jana Veleby, tedy té lidské. Vedle toho je samozřejmě pozice politická. Jsem senátorem zvoleným ve volebním obvodě 44 Chrudim, což je venkovský region, tedy jeden z těch, kde má prezident silnou voličskou základnu. A konečně třetí pozice je skutečnost, že jsem dlouhých 9 let vykonával pozici prezidenta Agrární komory ČR a tudíž zemědělce a venkov velmi dobře znám.

Jinak já nevystupuji za prezidenta, ale na jeho obranu proti vytrvalé štvavé mediální kampani, kterou proti němu vede většina médií. No a ti, kteří toto dělají, tak to jsou většinou pražští novináři, proto termín „pražská kavárna“. A věřte, že jejich kvalita není nijak vysoká a jsou schopni každé špinavosti. Dám příklad. Redaktor Jiří Pehe píše do Práva. Nedávno ke mně napsal dehonestující článek, ve kterém mimo jiné uvádí: „Jazyk jeho výzva v sobě nezapře bývalého zemědělského tajemníka OV KSČ ve Žďáru nad Sázavou v časech normalizace, evidentně dobře školeném v třídním boji.“ Dodávám, že jsem nebyl ani jediný den zaměstnancem jakéhokoliv OV KSČ, natož pak zemědělským tajemníkem ve Žďáru nad Sázavou … Nebo další příiklad: „Veleba vydal provolání v předvečer události, která před 97 lety ve jménu rozdělení společnosti a poštvání  její jedné části proti druhé až k úplnému vyhlazení odstartovala mnohaleté krvavé hody. Není pravda, že tato idea je zapomenuta. VŘSR žije!“ Toto napsal Alexandr Mitrofanov, opět Právo.  MF Dnes na to šla jinak, napsala o mně vyšel článek, ve kterém jsem označen za burana. Nenamáhali se ani podívat na můj životopis – jsem absolventem Mendlu univerzity a potom ještě Filosofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Nikdy to o sobě nepíšu, ale teď jsem nucen. A tak bych mohl pokračovat.

Sečteno a podtrženo, novináři těchto kvalit vytrvale píší proti prezidentovi a vytrvale ho dehonestují. Korunu všemu dal nedávno článek v Babišových Lidových novinách redaktora Jocha – „Užitečný idiot se vrací“. To je prosím článek o prezidentu ČR a jeho návratu z Číny! Takže toto jsou moje motivy a důvody, proč prezidenta bráním. Je to můj občanský postoj.