Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2014 21:49:54 - ronaldChe

Pane Mišičáku,

Co si myslíte o dnešním názoru J.Dolejše který se postavil proti dosavadnímu ministrovi v demisi Prachařovi ? Nezdá se vám, že jeho výroky deklasují celou KSČM na jasně kolaborantskou stranu s režimem ? A to nebylo poprvé !

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2015 13:17:40 - Vojtěch Mišičák
Dobrý večer,

Pan Prachař byl před příchodem na ministerstvo ředitelem dopravní firmy Omega servis holding a.s., pan Ťok je ředitelem stavební firmy Skanska. Jiří Dolejš se vyjádřil k odchodu pana Prachaře, že tento odchod očekával a zkritizoval systém výběru nového ministra. Vyjádřil se jako opoziční politik, to z něj nedělá špatného člověka, ani politika. Musíme si ale říct, že komunista by se měl ptát, zda ředitelé dopravních a stavebních firem měli také řídit stát a odpovědět na to jasně, že by neměli. Nikdy jsem volební průzkumy nebral nijak vážně. Ale pokud má nyní KSČM již jen 8% preferencí a politické hnutí ANO 35%, svědčí to o tom, že je někde chyba. Nemají snad komunisté, respektive členové KSČM argumenty proti oligarchovi? Pokud ne, je to velmi žalostná situace. Ta horší varianta je, že tyto argumenty mají, ale nechtějí je vyslovit. Ne, chyba není v osobě Jiřího Dolejše, já s ním nesouhlasím ve většině věcí, ale jsem schopen ho respektovat. Nebudu interpretovat nic, co by mohlo poškodit KSČM a tím komunistické hnutí v ČR, jako celek. Ale Vy se můžete zeptat třeba předsedy KSČM, proč se v této kritické situaci nepostaví pevně za práva pracujících a nechává je napospas panu Babišovi a jeho "ředitelům". Věřte ale, že ne všichni v KSČM by se zachovali stejně, proto má cenu se zajímat o budoucnost a pomáhat komunistům v KSČM v jejich nelehké práci.

S pozdravem, V. Mišičák