Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2014 15:04:09 - Verbal

Odvolání generálního ředitele České televize

Vážený pane poslanče, ztotožňujete se s peticí pro odvolání generálního ředitele České televize ing. Petra Dvořáka, případně připojíte svůj podpis? Zde je text petice: http://www.petice24.com/odvolani-generalniho-reditele-ct
Dále bych se chtěl zeptat jestli nemáte v plánu podniknout ze své iniciativy kroky které by směřovaly k řešení situace v České televizi v souvislosti s její neobjektivitou a zneužívání k politickým cílům.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2014 14:39:46 - Tomio Okamura
V této souvislosti jsme už veřejně vícekrát upozorňovali na snahy privatizovat ČT a samozřejmě i na její neprofesionality a další nešvary. Právě v tuto chvíli máme v rukou analýzu loňské výroční zprávy ČT a práce pana Dvořáka a budeme žádat, aby Sněmovna tuto výroční zprávu odmítla - důsledkem by mělo být odvolání generálního ředitele.

Pokud jde o štvavou kampaň posledních dnů, už jsem se k ní také vícekrát kriticky vyjadřoval. ČT dokonce některé události sama účelově vytvářela, což je absolutně nepřípustné - zprávu, že Pussy Riot kritizují Zemana, vyrobila sama tím, že poslala reportérku do Londýna za členkami skupiny a tam nic netušícím punkerkám vyprávěla o Zemanovi a chtěla, aby jeho slova komentovaly. Celý den pak v ČT běžely anonce na to, jak tyto exhibicionistky kritizují Zemana, přičemž kdyby je redaktorka neoslovila, tak si slov prezidenta ani nevšimly.