Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2014 15:24:51 - svazák

listopad 89

Vážený pane Okamuro, patřím k vašim voličům a to i Vás osobně jsem chtěl na hradě. Škoda, že se Vás báli a nepustili k volbám. Vaším článkem plně souhlasím jen mám výhradu ke komentáři o Ukrajině ve srovnání s Anglií. Tam v době referenda byl poměrně klid na rozdíl od Ukrajiny. Po převratu a obsazení Krymu se žádné referendum konat nemůže a nezáleží na tom, kdo drží v ruce zbraně.
Chtěl bych se Vás zeptat jak díváte na pozitivní diskriminizaci? A ještě jestli víte jak je to správně česky cikán nebo cigán ? Já se domnívám, že obojí je správně. Cikán je správně podle pravidel a cigán je výraz používaný podle pravidel za první republiky. Držím Vám palce, nedejte se a vydržte Děkuji Vám i Úsvitu..

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2014 14:36:11 - Tomio Okamura
Děkuji za podporu. Jen k té Ukrajině - na Krymu byli čeští poslanci z několika stran, včetně našeho Milana Šarapatky, a potvrdili nejen klid, ale i obrovské nadšení a radost lidí jak z referenda, tak z toho, že se odtrhnou od kyjevské vlády. Je třeba si uvědomit, že Krym byl vždy ruský (resp. několik století) a většinově obydlený právě Rusy - krymští Tataři jsou potomci nájezdníků, jejichž hordy se převalily dřívější Evropou včetně Kyjevské Rusi a Krymu. A mimochodem, nedávno jsem četl rozhovor s nějakým Italem žijícím na Krymu, který řekl: "Jak mohou Rusové okupovat Rusy? Říkám jim, že Rusové sami sebe okupovat nemůžou, protože Sevastopol byl odjakživa ruské město." Pokud jde o slovo cigán či cikán, neměla by nikde - ani v pravopise ani v životě - platit diskriminace. A pozitivní diskriminace je také diskriminace. Říkám: milí romští přátelé, pokud se vám zdá, že slovo cigán je urážka, pak prosím dělejte maximum pro to, aby to nebyla urážka, ale pochvala. Když jsem byl malý, nadávali mi do Vietnamců, protože Japonec nebo Moravan prostě urážkou být nemohlo. A myslím, že mnoho Vietnamců dnes ukazuje, že se dá žít mezi Evropany - bělochy, aniž by si obě etnika příliš vadila.