PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2014 17:48:11 - Pavel Staněk

KSČM

Vážený pane poslanče,

chtěl bych se Vás zeptat, jaký je Váš názor na fakt, že před rokem 1989 nebylo umožněno běžným občanům cestovat do ,,západních zemí" především do USA či Velké Británie a byl uzavřený trh a zboží především ze ,,západních zemí" bylo možné sehnat jen v Tuzexech a omezené míře? Mnoho Vašich potencionálních voličů má z těchto omezení strach. Vás osobně považuji za vzdělaného intelektuála u kterého mě překvapuje, že se hlásí ke straně která tato omezení nařizovala? Proto bych se rád zeptal, jak se k této otázce staví současná KSČM. Také se domnívám, že Vám škodí pan JUDr. Grospič a paní Mgr. Semelová, kteří se hlásí ke stalinismu, což mě velmi děsí.

Děkuji za Vaši odpověď



S pozdravem Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2014 13:17:21 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Staňku, uzavření hranic byla největší pitomost minulého režimu. Pokud totiž člověk nemá možnost přesvědčit se a vidět na vlastní oči, tráva na druhé straně louky bude vždycky zelenější.  V roce 1989 ministerstvo zahraničních věcí připravovalo otevírání hranic, ale bylo už pozdě. Dráty stříhal až Dienstbier. Při oficiální návštěvě Vídně premiér Adamec přednesl ucelený komplex návrhů na spolupráci a zlepšení vztahů. Reakce žádná nebyla. Už se počítalo s jiným aranžmá. Pokud jde o obavy, že by se mohlo uzavření hranic opakovat, je to jen účelové strašení lidí. Nic takového nehrozí a hrozit ani nemůže.